«گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد

بیانیه مشترک نشست ۳ جانبه ترکیه، سوئد و ناتو

بیانیه مشترک نشست ۳ جانبه ترکیه، سوئد و ناتو موضوع عضویت سوئد در ناتو و پیگیری روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا محور اصلی نشست رهبران ترکیه، سوئد و دبیرکل ناتو بود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۸۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، پس از نشست سه جانبه رهبران ترکیه، سوئد و دبیرکل ناتو در شهر ویلنیوس لیتوانی طرفین بیانیه مشترکی صادر و اعلام کردند که آنکارا پروتکل‌های عضویت سوئد در ناتو را به پارلمان می‌فرستد و استکهلم نیز از احیای روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حمایت خواهد کرد.

 

در این بیانیه با اشاره به اینکه از زمان آخرین اجلاس سران ناتو، ترکیه و سوئد برای رفع نگرانی‌های امنیتی مشروع آنکارا با یکدیگر همکاری نزدیک داشته‌اند، تصریح شده که سوئد در این راستا قانون اساسی خود را اصلاح، همکاری خود در مبارزه با گروه تروریستی پ.ک.ک را افزایش و صادرات تسلیحات به ترکیه را از سر گرفته است.

 

بیانیه مذکور همچنین تاکید کرده که ترکیه و سوئد بر ادامه همکاری در چارچوب مکانیسم مشترک دائمی که در اجلاس سران ناتو در سال 2022 ایجاد شد و همچنین مکانیسم امنیتی دوجانبه جدید که سالی یک بار در سطح وزرا تشکیل می‌شود، توافق کردند.

 

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: در اولین نشست کمیته امنیتی، سوئد نقشه راه اجرای کامل تمامی توافق سه جانبه از جمله ماده 4 را به عنوان مبنایی برای مبارزه با تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن ارائه خواهد کرد. سوئد بار دیگر تاکید می‌کند که از پ.ی.د/ی.پ.گ و سازمانی که در ترکیه به عنوان فتو تعریف شده، حمایت نخواهد کرد. دو کشور همچنین توافق دارند که همکاری برای مبارزه با تروریسم یک تلاش بلندمدت است که پس از پیوستن سوئد به ناتو ادامه خواهد یافت.

 

استولتنبرگ نیز تاکید کرد که ناتو قاطعانه تروریسم را در تمام اشکال و مظاهر آن محکوم می‌کند.

 

- تجارت و سرمایه گذاری دوجانبه افزایش خواهد یافت

ترکیه و سوئد همچنین برای افزایش همکاری‌های اقتصادی از طریق کمیته مشترک اقتصادی و تجاری میان دو کشور موافقت و تصریح کردند که آنکارا و استکهلم به دنبال راه‌هایی برای حداکثر کردن فرصت‌ها برای افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری دوجانبه خواهند بود./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار